Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Jak si užít Zanzibar na maximum

Zanzibar - pohádkový africký ostrov, který si vás kromě bělostných pláží a azurové vody získá také přátelskými lidmi a bohatou kulturou. Ve skutečnosti však skrývá i další krásy, které stojí za to poznat. My vám prozradíme, jak ze zanzibarské dovolené ,,vyždímat” maximum, třeba i za týden.

Zanzibar neboli Unguja se nachází v Indickém oceánu, zhruba 30 minut letecky východně od Tanzánie. Díky poloze v těsné blízkosti rovníku se zde teploty celoročně drží kolem 30 stupňů Celsia, vyrazit tedy můžete prakticky kdykoliv, nicméně během dubna a května by vám dovolenou mohlo znepříjemnit období dešťů. V dnešní době už se naštěstí k cestovnímu pojištění nabízí i možnost připojištění proti zkažené dovolené, což se někdy může opravdu hodit.

Zanzibar

A co tedy stojí za to navštívit a vidět?

Jozani Forest

Národní park Chwaka Bay Jozani Forest vás pohltí svou rozmanitostí a pestrým tropickým životem. Jako jediný na světě skrývá speciální druh opice guarézy červené, který se vám bude houpat nad hlavou, a když se vám poštěstí, spatříte i zanzibarského leoparda. Za zmínku stojí také 50 druhů motýlů a prales plný mangrovníků.

Zanzibar

Co za poklad skrývá Prison Island?

Vydáte-li se probádat hlavní město, tedy Stone Town, spojte výlet s vyjížďkou na želví ostrov neboli Prison Island. Po 30 minutové plavbě loďkou se před vámi otevře ostrov lemovaný černým korálem a tyrkysovým oceánem a až se jím dostatečně pokocháte, vydejte se na farmu s více než 150 želvami. Želvy obrovské si užijete se vší parádou, můžete je krmit rostlinkami, hladit je, nebo jim masírovat krk, což přímo zbožňují.

Farma s kořením = povinná zastávka

Vaříte rádi? A věděli jste, že koření, jímž dodáváte svým pokrmům šmrnc, možná pochází právě ze Zanzibaru? Koření se zde pěstuje ve velkém, proto se určitě zastavte na místní spice farm. Okruh po farmě plný známých i neznámých chutí a vůní vás vyjde na něco mezi 15-25 dolary, záleží, zda se účastníte hromadné nebo soukromé tour. Průvodci prokládají výklad zajímavou show, a kromě nových poznatků a plných bříšek si tak odnesete i nevšední zážitky.

Přírodní akvárium v Modré Laguně

Byl by hřích opomenout šnorchlování v tak průzračných zátokách, jakými se Zanzibar pyšní. Plánujete-li ubytování v jihovýchodní části ostrova, potom se za podmořským putováním vydejte do Blue Lagoon, která se nachází kousek od Paje Beach. Loďkou se necháte vyvézt až k překrásným korálům, kde se si budete připadat jako v akváriu, zatímco se boku podmořského průvodce stanete plnohodnotným členem života v oceánu, alespoň na chvíli.

Zanzibar

Zprostředkování výletů

Ubytování v hotelu s sebou nese jisté výhody, avšak nabídka fakultativních výletů mezi ně v tomto případě nepatří. Pokud si výlet zprostředkujete sami, zaplatíte za něj podstatně méně, než kolik by vám naúčtoval hotel.

Jak na to? Na místních plážích se pohybují mladíci, kteří si vás sami najdou a seznámí vás s lákavou nabídku. Nebojte se je zasypat vším, co chcete vidět, nechte si klidně sestavit výletní den na míru, a hlavně - smlouvejte o ceně. Smlouvání na Zanzibaru je povinností. Bezpečnosti se obávat nemusíte, obyvatelé Zanzibaru jsou proslulí svou vstřícností - všude mají známé a nic není problém.

Zanzibar

Doprava po Zanzibaru

Pokud si netroufáte na daladala - nejlevnější a nejexotičtější způsob dopravy po ostrově, kdy v polorozpadlé dodávce můžete mít za spolucestující kromě místních také slepice nebo pneumatiky, pronajměte si auto. Hotelová recepce vám zprostředkuje jak jeho pronájem, tak i místní řidičský průkaz. Toužíte-li nasát tamní atmosféru všemi smysly, vypůjčte si od některého z plážových borců motorku nebo skútr.

Zanzibar

Zanzibar je rájem kitesurfařů, takže pokud holdujete vodním sportům a zbyde vám trocha času, využijte jedinečných podmínek pro kitesurfing. Ten mimochodem patří mezi extrémní sporty, tudíž vyžaduje speciální připojištění, proto si sjednejte kvalitní cestovní pojištění, ať vás nic nepřekvapí. Pojistěte se třeba na ePojištění.cz, kde najdete nejvýhodnější nabídky od různých pojišťoven na jednom místě a užijte si Zanzibar na maximum.

- PR článek -

Článek byl zobrazen 9 136 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko